nordfolk.dk

De fantastiske voks-estere

PRESSEMEDDELELSE: Artikel om sundhedseffekter af voks-ester omega-3

Omega-3 olien (Calanus olie), som Nordfolk OMEGA 3 er lavet af, har været med i et spændende studie. Du kan læse mere om studiet her:

En nylig artikel af Schots et al., offentliggjort i Frontiers in Pharmacology, undersøges hvordan de forskellige bestanddele af Calanus Oil (Nordfolk OMEGA 3) kan bidrage til forebyggelse af fedmeinduceret inflammation og de tilknyttede metaboliske forstyrrelser. Calanus® Oil er en naturlig olie afledt af dyreplantonet Calanus finmarchicus. Ud over at have den unikke voks-esterform er Calanus® Oil ikke raffineret og indeholder derfor en bred vifte af næringsstoffer.

Publikationen opsummerer viden om almindelige omega-3 fedtsyrer som EPA og DHA og derudover hvordan stearidonsyre SDA, enkelt umættede fedtsyrer, policosanoler og astaxanthin kan bidrage til den metaboliske og inflammatoriske sundhed på en gunstig måde.

Head of Science i Calanus AS, Alice Marie Pedersen, ph.d., siger: “Denne publikation er den første omfattende artikel, der evaluerer de forskellige bioaktive bestanddele i Calanus® Oil. Selvom der stadig er meget at opdage, er der allerede eksisterende viden om f.eks. Policosanoler og enkelt umættede fedtsyrer, som er forbundet med middelhavsdiæten.”

Forskerne konkluderer også, at voks-esterne sandsynligvis fungerer som naturlige forsinkede frigivelsesmolekyler, og derved letter transport af fedtsyrerne til GPR120-receptorerne. Fedtsyrerne fungerer som potente stimulatorer af GPR120-receptoren, som er forbundet med reduceret inflammation, forbedret insulinfølsomhed og forbedret glukoseoptagelse. GPR120 er yderst vigtig i behandling af fedme og type 2-diabetes.

Dr. Pedersen konkluderer: “Stearidonsyre (SDA) er også ekstremt interessant, og det er sandsynligt, at denne specielle fedtsyre som en del af voks-ester molekylet kan forklare mange af de fordele, vi har observeret i forskning og blandt forbrugere“.

Calanus Oil er en omega-3 rig olie, hvor fedtsyrens specielle sammensætning giver yderligere fordele inden for det metaboliske sundhedsområde. Ny forskning har vist en gunstig indvirkning på kropssammensætning, insulinfølsomhed og hjertepumpeffektivitet.

Nordfolk OMEGA-3 180 kapsler

Not applicable