nordfolk.dk

Hjertefunktion og insulin-følsomhed

PRESSEMEDDELELSE: Et nyt klinisk forsøg viser, at daglig indtagelse af Calanus Oil forbedrer hjertefunktionen og insulinfølsomheden

Omega-3 olien (Calanus olie), som Nordfolk OMEGA 3 er lavet af, har været med i et spændende studie. Du kan læse mere om studiet her:

I et nylig studie har en forskergruppe fra videnskabsakademiet ved Charles University og det Tjekkiske Universitetshospital Kralovske Vinohrady i Prag opnået spændende resultater om hjertefunktion og insulinfølsomhed hos kvinder i den modne alder, der kombinerer fysisk træning med Calanus Oil.

51 kvinder (65-80 år, BMI 25-30) deltog i et 16-ugers fitnessprogram (3 træningspas om ugen). Deltagerne blev delt i to grupper, hvor den ene modtog en daglig dosis Calanus Oil (svarende til 230 mg EPA og DHA), mens den anden (kontrolgruppe) fik solsikkeolie (placebo). Studiet var randomiseret og uden indvirkning fra deltagerne. 

"Resultaterne af undersøgelsen i Prag er meget lovende og viser, at regelmæssig indtagelse af Calanus Oil kombineret med fysisk aktivitet fører til øget hjertefunktion," siger CTO i Calanus Dr. Kurt Tande.

Hjerterne hos deltagerne, der tog Calanus Oil, ud over træningsprogrammet, viste signifikant forbedret hjertefunktion. Både hjertevolumen og maksimalt slagvolumen viste en stigning på 7-8%. Der blev ikke observeret nogen forbedringer i hjertepræstationen i gruppen, der kombinerede træning med placebo.

Tande forklarer, at forbedringen af hjerteparametre kan forstås som en forbedring af hjertets arbejdskapacitet, men også indikerer lavere modstand i det perifere vaskulære system - og derved bedre fyldning af hjertet i dets hvilefase (diastole).

Aldringsprocessen hos mennesker er også forbundet med udvikling af insulinresistens, som kan udvikle sig til diabetes. Prag-undersøgelsen viser også, at tilskud af Calanus® Oil i kombination med fysisk aktivitet fører til forbedret insulinfølsomhed.

”Det er krævende at måle insulinfølsomhed i muskler ved hjælp af moderne glukoseklemteknologi, men vi er overbeviste om, at ved hjælp af denne teknik, at tilskud med den nye marine olie fra Calanus finmarchicus har en sundhedsmæssig fordel, når det kommer til insulinfølsomhed”, siger Dr. Michaela Siklova, hovedforsker ved EXODYA.

Resultaterne samles nu i et tidsskrift, der er ved at blive sendt til offentliggørelse i en “peer reviewed journal”.

”Både forskningsgruppen i Prag såvel som virksomheden Calanus bemærker, at resultaterne er i harmoni med tidligere prækliniske fund fra UiT The Arctic University of Norway”, siger Kurt Tande.

Nordfolk OMEGA-3 180 kapsler

Not applicable