nordfolk.dk

SDA og voks-ester, en stærk kombination

Nordfolk OMEGA 3 indeholder en tredje omega-3 fedtsyre nemlig SDA. SDA er helt unik for vores omega-3, da denne omega-3 fedtsyre ikke findes i andre omega-3 produkter på markedet. SDA er en del af de sunde omega-3 fedtsyrer, og det kan noget helt specielt. SDA omdannes nemlig meget enkelt og effektivt af vores egen krop til EPA og DHA, som er de andre fedtsyrer i omega-3 gruppen. Det er EPA og DHA der er så vigtige for vores kroppe, og netop derfor vi tager omega-3 som kosttilskud.

Voks-ester form - fremmer optagelse i kroppen

Mens traditionel omega-3 findes som triglycerider (fiskeolie) og fosfolipider (krillolie), kommer Nordfolk OMEGA 3 som flydende voks-estere, hvor fedtsyrerne er bundet til policosanoler. Nordfolk OMEGA 3 flydende voks-estere har vist høj potens, fremragende optagelse i kroppen og yderligere fordele, hvilket tydeligt viser, at formen af omega-3 er mindst lige så vigtig som mængden af indtaget omega-3. 

Effektivt omdannelse af SDA til EPA og DHA

Effektiviten af omdannelse fra SDA til EPA og DHA bliver gjort tydelig af grafen forneden. Grafen kommer fra en undersøgelse der er lavet at det prestigefyldte forskningsinstitut Mèrleux NutriSciences i USA. Her udførte man en blindtest, hvor halvdelen af testpersonerne blev givet en fuld dosis meget koncentreret fiskeolie. Begge grupper blev testet med det andet produkt efterfølgende, for at sikre korrekt evidens i testen. Resultatet er tydeligt, og på trods af en dobbelt dosis meget potent fiskeolie, så er det målte EPA og DHA niveau i blodet dobbelt så højt med Nordfolk OMEGA 3. Dette bunder i at vores omega-3 indeholder SDA som vores krop enkelt og effektivt omsætter til EPA og DHA, men også pga. at vores olie optages væsentligt bedre i kroppen.

SDA er det der adskiller Nordfolk OMEGA 3 fra alle andre omega-3 olier. SDA omdannes nemlig meget enkelt og effektivt af vores egen krop til EPA og DHA.

Fiskeolien i forsøget er lavet af medicingiganten GlaxoSmithKline, og har meget høje værdier af EPA og DHA på papiret. Til trods for dette er værdierne målt i blodet dobbelt så høje i vores produkt. Det der er afgørende er at de omega-3 fedtsyrer du indtager optages effektivt i kroppen, og de ikke blot forsvinder ud i ingenting.

 

Du kan se den fulde videnskabelige undersøgelse her i original version (engelsk) eller en oversættelse til dansk her.