nordfolk.dk

Anbefaling fra Fødevarestyrelsen.

Anbefaling til både børn og voksne: Tag D-vitamin i hele vinterhalvåret

Knap hver 5. dansker, der ikke tager vitamintilskud, har mangel på D-vitamin om foråret. Det kan svække muskler og knogler hos både børn og voksne. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen nu, at alle tager et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret.

Fødevarestyrelsen anbefaler nu, at alle voksne og børn fra 4 år tager et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret (fra oktober til april). Desuden anbefaler Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, at forældre giver D-vitamin til deres små børn hele året, indtil barnet fylder 4 år, og ikke kun til 2 år som hidtil.

De nye D-vitamin-anbefalinger kommer i forlængelse af en undersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse i 2018, der viser, at knap hver 5. dansker,  der ikke tager vitamintilskud, har D-vitaminmangel om foråret.

I forbindelse med undersøgelsen blev der taget blodprøver hos 3092 personer fra 2 til 69 år fra forskellige egne af landet. Prøverne viste, at der var D-vitamin-mangel hos mange af de undersøgte personer om foråret, hvor man typisk har den laveste D-vitamin-status efter en vinter, hvor solen ikke bidrager til D-vitamin.

Du kan læse mere om Fødevarestyrelsens anbefalinger ved at besøge dette link: D-vitamin-anbefalinger til børn og voksne 

Nordfolk OMEGA 3 indeholder et 100% naturligt og effektivt D-vitamin. Ved 2 kapsler dagligt får du opfyldt Fødevarestyrelsens anbefalinger om dagsdosis. D-vitamin er desuden godt for immunsystemets normale funktion.