nordfolk.dk

Derfor er D-vitamin vigtigt

Får du nok D-vitamin? Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med D-vitamin, da mangel på D-vitamin bl.a. kan føre til knogleskørhed og knoglebrud.

Kilden til D-vitamin

D-vitamin kan du få fra solen, kost og kosttilskud. Solen er den vigtigste kilde til D-vitamin, men i Norden er solens stråler i vinterhalvåret ikke stærke nok til, at der dannes tilstrækkelige mængder D-vitamin i huden. 

D-vitamin kan du i mindre grad få fra kosten. Der findes større mængder D-vitamin i fede fisk, og begrænsede mængder i æg, fedtstoffer, kød, mælk og ost. D-vitamin findes stort set ikke i planter. Hvis man ikke er særlig bevidst om sin kost, kan det derfor være svært at få sit behov dækket. Faktisk viser en undersøgelse fra Fødevarestyrelsen, at knapt hver 5. dansker, der ikke tager vitamintilskud, har mangel på D-vitamin om foråret*.

Anbefaling: Tag et tilskud af D-vitamin om vinteren

Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle voksne og børn fra 4 år dagligt tager et kosttilskud med 5-10 μg vitamin D i vinterhalvåret (fra oktober til april).*

Nordfolk OMEGA 3 indeholder naturlig algebaseret D-vitamin. Det daglige behov bliver dækket ved indtagelse af 2-4 kapsler. 

5 grunde til at tage D-vitamin

Normale muskler 
Velfungerende muskler er vigtig for en aktiv hverdag. D-vitamin bidrager til normal muskelfunktion. Mangel på D-vitamin viser sig ved, at man får svage muskler og har ondt i musklerne. 

Immunsystem
Bidrager til normal funktion af immunsystem. Bliver du ofte ramt af forkølelse, vil du helt sikkert have glæde af at booste dit immunforsvar med D-vitamin.⁠

Normale knogler
Bidrager til opretholdelse af normale knogler. Ved D-vitamin mangel vil knoglerne mangle kalcium (kalk), som kan føre til svækkede knogler og knoglesmerter.

Normale tænder
Bidrager til opretholdelse af tænder. Ved D-vitamin mangel vil tænder mangle kalcium (kalk). ⁠

Regulering af kalkniveau
D-vitamin regulerer indholdet af kalcium i blodet. Det vil sige, at hvordan din krop optager kalcium fra din kost, afhænger af D-vitamin. D-vitamin øger nemlig optagelsen af kalcium fra tarmen, og mangel herpå medfører, at kalcium optages dårligt.

👉 Prøv Nordfolk OMEGA 3 med tilsat D-vitamin

Kilder:

*https://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/d-vitamin/