nordfolk.dk

Så mange kapsler omega-3 skal du have

Omega-3 er et af de mest populære kosttilskud på markedet. Det skyldes, at omega-3 fedtsyrerne er nødvendige stoffer for kroppen, som skal tilføres enten gennem vores kost eller som kosttilskud. DHA og EPA er de mest omtalte omega-3 fedtsyrer, da særligt indholdet af disse fedtsyrer er essentielle for kroppen.

Hvor meget omega-3 skal man have?

Det er vigtigt for kroppen at få omega-3, især grundet indholdet af DHA og EPA. Du får primært omega-3, når du spiser fede fisk. Netop derfor anbefaler De Officielle Kostråd at du spiser 350 g fisk ugentlig, hvor minimum 200 g er fede fisk.

Hvis du har svært ved at få nok omega-3 gennem din kost, kan det være relevant at tage omega-3 kosttilskud. Vi anbefaler:

2 kapsler dagligt, hvis du spiser fed fisk 2 gange om ugen.

4 kapsler dagligt, hvis du spiser fed fisk mindre end 2 gange om ugen.

Hvornår på dagen skal jeg tage mine kapsler?

Som udgangspunkt anbefales det, at man tager sin omega-3 i forbindelse med et måltid, eftersom omega-3 er fedtopløseligt. Det vil sige, at det er fedtet i maden, som hjælper næringsstofferne med at blive optaget mest effektivt i kroppen. Om du foretrækker at tage dine kapslerne til et morgen- eller aftensmåltid gør dog ingen forskel, og er helt op til hvad du foretrækker.
 

Er omega-3 kosttilskud nødvendigt?

Der er ingen tvivl om, at omega-3 er vigtigt for kroppen, og har dokumenteret virkning i forhold til hjerte, hjerne og syn*. Om du bør supplere med et omega-3 kosttilskud, kan være relevant for dig, der har svært ved at få nok omega-3 gennem kosten. Eksempelvis, hvis du ikke spiser fed fisk ugentligt, eller vil undgå kviksølv og andre tungmetaller, som visse fisk kan indeholde. 

👉 Prøv Nordfolk OMEGA 3 i dag

*Omega-3 fedtsyrerne EPA & DHA hjælper med at opretholde hjertets normale funktion. Positive sundhedsvirkninger opnås ved daglig indtagelse af 250 mg EPA og DHA. Omega-3 fedtsyren DHA hjælper med at opretholde hjernen og synets normale funktion. Positive sundhedsvirkninger opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA.