nordfolk.dk

Hvad er omega-3 godt for?

Det er velkendt at motion, samt det du spiser og drikker påvirker din sundhed. Omega-3 er essentielle fedtsyrer for kroppen og da din krop ikke selv kan producere omega-3, skal den indtages via kosten. Får du ikke nok omega-3 via den mad du indtager (350gr fisk om ugen), så bør du overveje at supplere med et kosttilskud produkt som Nordfolk OMEGA 3.

Omega-3 er et af de mest populære kosttilskud på markedet. Det skyldes bl.a. dets veldokumenteret virkning på hjerte, hjerne og syn*. Omega-3 er nødvendigt for kroppens funktioner. I dette indlæg stiller vi skarpt på omega-3, og hvorfor det er vigtigt for din sundhed.

Hvad er omega-3?

Omega-3 er en fællesbetegnelse for en række sunde fedtsyrer, herunder docosa-hexaensyre (DHA) og eikosa-pentaensyre (EPA), som er de mest omtalte fedtsyrer i forbindelse med omega-3. Det skyldes, at DHA og EPA er de fedtsyrer med bedst dokumenteret virkning. Eftersom det er de mest essentielle fedtsyrer, er det også dem, du bør vær opmærksom på, ved dit valg af omega-3 for at sikre høj kvalitet. 

Kilder til omega-3 er fede fisk, alger, plankton samt en række olier og frø. Fisk med høj mængde omega-3 er bl.a. makrel, torsk, laks, ansjoser og sild. Dog kan nogle typer fisk indeholde skadelige mængder tungmetaller, hvorfor det kan være en fordel at indtage omega-3 som et kosttilskud.

Ved traditionel fiskeolie anvendes der kemi og raffinering for at rense fisken for tungmetaller og andre farlige miljøgifte. Nordfolk’s omega-3 er fra plankton, som er nederst i fødekæden og derfor er indholdet af miljøgifte minimal - faktisk så lidt at den, hverken skal kemisk renses eller raffineres men er helt naturlig ren. Ønsker man at undgå kemi, er Nordfolk OMEGA 3 altså et godt valg.

Er omega-3 kosttilskud nødvendigt for dig?

Undersøgelser viser, at det mest er ældre mennesker, der tager omega-3 kosttilskud. Omega-3 er dog nødvendigt for alle: Unge og ældre såvel som kvinder og mænd. Og bør indtages jævnligt  

Hovedkilden til omega-3 gennem kosten er fede fisk. Ifølge Fødevarestyrelses anbefalinger, bør man spise mindst 350 g fisk om ugen, heraf mindst 200 g fede fisk som fx laks, ørred, sild og makrel. 

Hvis du har svært ved at nå dette indtag, anbefaler vi at supplere med omega-3 kosttilskud. 

Hvad er omega-3 godt for?

Omega-3 indeholder en række livsnødvendige fedtsyrer. Der er flere grunde til, at omega-3 er godt for din sundhed. 

*Normal hjertefunktion 
Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA hjælper med at opretholde hjertets normale funktion. 

Positive sundhedsvirkninger opnås ved daglig indtagelse af 250 mg EPA og DHA. 

Normal hjernefunktion
DHA den mest udbredte omega-3 byggesten i hjernen.Omega-3 fedtsyren DHA hjælper med at opretholde hjernens normale funktion.

Positive sundhedsvirkninger opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA.

Normalt syn
DHA bidrager til vedligeholdelse af synet gennem hele livet. 

Omega-3 fedtsyren DHA hjælper med at opretholde synets normale funktion. Positive sundhedsvirkninger opnås ved daglig indtagelse af 250 mg DHA.

👉 Prøv Nordfolk OMEGA 3